fredag den 2. september 2011

Lækker Bønnepostej

Denne opskrift er på en lækker bønnepostej, som jeg selv har fundet frem til.

Til opskriften skal du bruge:
1 løg
4-5 champignoner
2-300 gr. forskellige slags bønner/ ærter. Jeg brugte 250 gr. hvidebønner og 50 gr. kikærter.
1 fed hvidløg
2 tsk karry
4 store spsk olie
salt, peber, spidskommen og paprika efter smag
1 grøntsagsboullion terning
2 glas vand

Vejledning:
Dagen før lægger du alle bønnerne i blød i masser af vand.
På dagen koger du bønnerne i ca. 40 min med 1 boullionterning og lidt salt - du kan sagtens bruge det samme vand.
Mens bønnerne koger vask og skær champignonerne og løget i skiver og svits det med lidt olie og 2 tsk. karry til både champignonerne og løgene er bløde.
Lad det hele køle af i mens du presser hvidløget ned i blenderen.
Hæld vandet fra bønnerne og hæld ca. halvdelen af dem i blenderen og hæld 2 spsk. olie i ca. 1 glas vand og halvdelen af krydderierne og blend. Det kan være nødvendigt at røre rundt med en ske for at få blendet det ordentligt. Gør det samme med resten af ingredienserne og tilsæt samtidig løg/ champignon blandningen.

Serveres på et godt stykke brød evt. med agurk ovenpå eller andet grønt. Kan spises både varmt og koldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar