søndag den 21. juli 2013

Anmeldelse af jordnøddebøffer part 2.

Anmeldelse af jordnøddebøffer part 2.

Jeg prøvede i dag de jordnøddebøffer, som jeg nævnte tidligere.

Selve bøfferne varmede jeg i ovnen, som anvist på pakken i 9 minutter på 200 grader -  ved siden af vandstegte jeg løg, forårsløg, spinat, peberfrugt, hvidløg og majs samt lidt basilikum og chili.

Ved første bid blev jeg ramt af en meget stærk smag - i hvert fald i forhold til hvad jeg er vant til - som desværre fjernede lidt af smagen fra bøffen. Jeg kunne godt smage jordnødderne, men alt i alt var de ret kedelige og jeg tror jeg måske jeg kunne have gjort det lidt bedre selv.

Jeg synes bøfferne var nemme at lave, godt stærke hvis man er til det og lidt knasende inde i bøffen på grund af jordnødderne. Desværre var de lidt mangelfulde i smagen, men med en hjemmelavet sovs eller godt blandet sammen med nogle andre grøntsager har de potientiale.





Jeg vil give dem 3 kokkehuer ud af 5

fredag den 12. juli 2013

Projekt frugt del 2

Frugt Frugt Frugt

Så fik jeg prøvet tre nye frugter. Denne gang var det i melonernes verden.

Vandmelon

Den store dejlige bowlingkugle frugt, som nemt kan erstatte alle sommerens drikke. Den store dejlige vandmelon er sød, saftig og forfriskende. Personligt elsker jeg vandmelon, så længe de er rigtig søde, saftige og har den let genkendelige dybe røde farve, så kan jeg spise eller drikke den anytime. Jeg synes dog at det her i Danmark kan være svært at finde en rigtig god vandmelon. De kan ikke rigtigt blive søde nok, men det er vel nok pga. vejret og den danske kolde sommer.
Hvis du går og leder efter en vandmelon så gå efter den der er lidt mørkegrønnere end de andre og prøv også at dufte til den - jo sødere den dufter, jo bedre. Selvfølgelig kommer det an på hvornår du skal spise frugten, så hvis du har planer om at have den liggende lidt så kan du roligt købe en, som måske ikke er helt moden endnu.


Cantaloupe melon

Cantaloupe melonen er nok en af mine favoritter. Dens sødme og intense smag er næsten unik. Personligt synes jeg også det er en af de frugter, som man næsten ikke kan købe forkert i Danmark. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet at købe en cantaloupe melon i Danmark, som var dårlig. Når jeg er ude efter en cantaloupe melon går jeg efter skallen og duften. Om skallen er hård eller blød og hvilken farve den har - det kan være lidt svært engang i mellem, men så må man bare gå efter sit instinkt. Jeg lugter også til melonen og som alle andre frugter, vil jeg her personligt gerne have den skal dufte så sødt som muligt.
Jeg kan helt klart anbefale denne melon.


Spansk melon


Den spanske melon prøvede jeg for første gang i denne sommerferie og jeg må sige, at jeg blev gladeligt overrasket. Jeg havde forventet den var lid, som honning melonen ud fra dens udseende indvendigt - honningmelonen vil jeg skrive om senere. Men den spanske melon var sød som en cantaloupe melon, dog lidt fastere i konsistensen, men særdeles god.
Melonen bliver på engelsk også kaldt Christmas Melon, angiveligt fordi den kan holde sig helt til jul - det har jeg dog ikke afprøvet endnu.
Jeg kendte den som sagt ikke, men gik efter den der havde den dybeste grønne farve og lugtede sødest og jeg tror det gav pote.

 Til jer der heller ikke har prøvet den endnu så kan den varmt anbefales især hvis man godt kan lide søde frugter. Jeg købte min i Kvickly, men jeg tror man kan få den i alle store supermarkeder eller frugt og grønthandlere, som også har andre udlandske frugter.

En ny favorit herhjemme!

Jeg vil i starten af næste uge prøve at komme med de næste tre frugter, hvor en af dem vil være honningmelonen. Hvis I kender andre meloner end de fire nævnte, må i meget gerne skrive en kommentar, så jeg kan få dem med i mit frugtprojekt.


onsdag den 10. juli 2013

Jordnøddebøffer anmeldelse part 1

Så kom der sørme nye vegetar/veganer bøffer i butikkerne - I hvert fald nye for mig ;) Synes de lyder ret lækre, da jeg godt kan lide rå jordnødder og jordnøddesmør - så hvorfor ikke også jordnøddebøffer.

Jordnøddebøfferne kommer i pakke med 4 stk og er lavet fra Ekko Gourmet. De har hverken mælk, æg eller soya i sig. Lyder godt indtil videre.

Næringsindholdet pr. 100 gr.
Energi             886 kj / 212 kcal
Protein                             9  g
Kulhydrater                    22  g
Fedt                               8,5 g
Salt                                2,2 g

Ingredienser:
Kikærter (46%), jordnødder (15%), gulerødder, gult løg, squash, kartoffel stivelse, salt, spidskommen (1%)
sort peber og chili (1% )

Forslået tilberedning
7-8 min på stegepande med lidt olie fra frossen tilstand. Vendes efter 4 min.
8-9 min i ovnen i et ovnfastfad med lidt olie fra frossen tilstand ved 200 gr. Vendes efter 4 min.
En frossen bøf vejer ca. 85 gr.

Regner med at skrive en anmeldelse af dem i løbet af den næste uge.

Nyd vejret :)



mandag den 8. juli 2013

frugt frugt frugt

Så er sommeren over os og alle de lækre, tropiske frugter vælter frem i et stort lækkert frugtorgie.

Jeg vil denne sommer prøve så mange forskellige frugter som muligt og skrive om hvad jeg synes om dem, men nu er det jo Danmark så der kommer nok ikke nogen frugter I ikke kender ;) Men man kan da håbe!

Jordbær


Hvem elsker ikke de store, dejlige og søde danske jordbær - mums siger jeg bare lige :P Men jeg vil dog lige sige at man virkelig skal tænke sig om før man bare køber dem, for hvis de bare er en smule umodne så synes jeg ikke de smager særligt godt. Så gå efter den dybe, sexede røde farve, den sødeste duft og hvordan de andre i boksen ser ud.






Bananer

Åh de bananer :) de sjove, omdiskuterede bananer. Mange jeg kender vil helst have deres bananer helt gule og nogle endda lidt grønne, men der må jeg altså sige STOP! Bananer og generelt alt frugt skal først spises når de er helt modne. Det er der, de har mest næring, mest sødme og umodne frugter, især bananer, kan være sværere for tarmen at fordøje. Vælg nu derfor de bananer med lidt brune pletter på eller lad dem ligge hvis de endnu ikke er så modne. Hvis du skulle være gået hen og have købt for mange bananer - eller at en banan er blevet for dårlig til at du vil spise den - så pil bananen og lig den i fryseren. Frosne eller halvfrosne bananer er geniale til smoothies eller hjemmelavet is, da de giver en form for fasthed og kan klistre de andre frugter sammen til en stor dejlig blanding. Har selv nogle bananer liggende i min fryser lige nu.


Appelsiner

De store dejlige og søde vitaminbomber, som vi flittigt blev opdragetmed.
"Så lille skat drik nu din appelsinjuice, fuld af gode vitaminer" :D
Og ja, der var da noget om det, men hvorfor det lige var appelsinerne der skulle få æren ved jeg ikke, men måske I kan hjælpe med dette spørgsmål. Så vidt jeg har forstået har alle frugter - især rå frugter - alle de vigtigste vitaminer os mennesker har brug og hold nu op hvor smager de da også lækkert! Deres sødme og friskhed blandet med den lidt syrlige fornemmelse - det er jo nærmest en hel dessertret for sig selv.
Når I nu shopper de lækre appelsiner så husk følgende: jo større jo bedre, en dyb orange farve, en ikke for blød konsistens og til sidst den aller sødeste duft I kan forestille jer.
Jeg vil gerne foreslå appelsinerne fra mærket Premium, synes personligt de er de lækreste og som regel også de største. Desværre er de også noget dyrere, men man siger jo kvalitet frem for kvantitet.

Dette var de 3 første frugter jeg ville rose i denne uge - senere kommer de næste 3 og sådan vil jeg fortsætte hele sommeren, til jeg har været rundt om alle frugter man kan købe i Danmark.

God sommer allesammen og nyd nu de lækre frugter

søndag den 7. juli 2013

Vegetar i Sverige

Så går turen til Sverige glæder mig til at smage Sveriges udvalg af vegetarretter.

Nå, men må vel hellere få skrevet resten af historien ;)

Tiden kom til selve hovedbegivenheden - fødselsdagsmiddagen. På selve menukortet var der ikke rigtig nogle vegetariske retter at se, men vi spurgte efter det og hvad de så kunne lave - og så spurgte de om jeg spiste fisk haha. Jeg bad dem om bare at finde på noget. Man skal jo prøve noget nyt ;)

De kom op med en ret som lignede ganske meget den de andre fik - det forstå jeg stadig ikke, hvorfor skal de altid få retter til at ligne hiannden,  personligt kan jeg godt lide forskellene, men det er måske bare mig.
Anyway det smagte rigtig godt og så også ret godt ud, men håber nu på et bredere udvalg næste gang.

Mit næste blog indlæg vil nok handle om nogle nye vegetariskebøffer jeg har fundet og min mening om dem.

God sommer :)

fredag den 2. september 2011

Lækker Bønnepostej

Denne opskrift er på en lækker bønnepostej, som jeg selv har fundet frem til.

Til opskriften skal du bruge:
1 løg
4-5 champignoner
2-300 gr. forskellige slags bønner/ ærter. Jeg brugte 250 gr. hvidebønner og 50 gr. kikærter.
1 fed hvidløg
2 tsk karry
4 store spsk olie
salt, peber, spidskommen og paprika efter smag
1 grøntsagsboullion terning
2 glas vand

Vejledning:
Dagen før lægger du alle bønnerne i blød i masser af vand.
På dagen koger du bønnerne i ca. 40 min med 1 boullionterning og lidt salt - du kan sagtens bruge det samme vand.
Mens bønnerne koger vask og skær champignonerne og løget i skiver og svits det med lidt olie og 2 tsk. karry til både champignonerne og løgene er bløde.
Lad det hele køle af i mens du presser hvidløget ned i blenderen.
Hæld vandet fra bønnerne og hæld ca. halvdelen af dem i blenderen og hæld 2 spsk. olie i ca. 1 glas vand og halvdelen af krydderierne og blend. Det kan være nødvendigt at røre rundt med en ske for at få blendet det ordentligt. Gør det samme med resten af ingredienserne og tilsæt samtidig løg/ champignon blandningen.

Serveres på et godt stykke brød evt. med agurk ovenpå eller andet grønt. Kan spises både varmt og koldt.

torsdag den 1. september 2011

lækker vegetar aftensmad til hverdagen

Denne opskrift er en jeg selv har mixet sammen med inspiration fra andre. Det er en almindelig hverdagsret som alle kan lide.

Til 2 personer skal I bruge:
2 store bagekartofler
salat dressing eller creme fraiche, 1-2 spsk
2 Qourn fileter
1 pose vegetarisk bacon

Vejledning:
Pak de 2 bagekartofler ind i stanniol og læg dem midt i ovnen på 200 gr. i en time.
Når kartoflerne er ved at være færdige steg den vegetariske bacon på en tør pande og lad dem køle lidt af.
Samtidig fyld en dyb pande med vand og 1 boullion terning og læg de 2 Qourn fileter i.
Tag kartoflerne ud af ovnen efter 1 time og skær dem midt over til 2 halve. Med en teske grav halvdelen af kartoffel fyldet ud og put det i en skål. Bland kartoffelfyldet med 1-2 spsk creme fraiche eller salat dressing og vegetar bacon.
Fyld de udhulede kartofler med baconfyldet og drys med ost og put dem derefter ind ovnen igen til osten er smeltet.

Velbekomme :)