fredag den 16. maj 2014

Kebab

Vegansk hurtig og nem Kebab

Ingredienser:
tortillapandekager 
VeganerKebab Gyros - Kan købes i de store irmaer
Blandet salat
2 fed hvidløg eller 1-2 tsk hvidløgspaste
1-3 dl soya yoghurt
1-2 spsk citronsaft
1 pberfrugt
2 forårsløg
andre grøntsager efter smag og behag ;)

Sådan gør du:

kebab "kødet" nulres fra hinanden og varmes på en pande. 
Bland herefter peberfrugten og de 2 forårløg i og rør en gang imellem. I mens laver du dressingen.
Dressingen laver du ved, at blande yoghurten, citronsaft og hvidløg sammen. Smag til og tilføj evt friske krydderurter, mere citronsaft eller salt og peber.

Sluk for varmen og bland dressingen i og bland godt sammen. Bland herefter salaten i og bland godt.
Varm 1 tortillapandekage i 35 sek i en mikroovn eller på en varm pande i 15 sek på hver side.
Fyld pandekagen op, fold og nyd maden.

Velbekommen :)



torsdag den 8. maj 2014

Pitabrød

Vegansk pitabrød med hvidløgsdressing


Det skal du bruge:

Pitabrødene
3 dl vand
15 gram gær
1 tsk salt
500 gram fuldkornshvedemel

Rør gæren ud i vandet. Når gæren er opløst hæld saltet i.
Rør derefter melet i, lidt ad gangen.
Ælt men uden at det bliver for fast.
Lad dejen stå til hævning i 1½ time et lunt sted.
Form bollerne i 6-8 bollerne og rul dem flade.
Bag pitabrødene på nederste rille i ca. 7 min på 250 grader. Til de er hævet.

Hvidløgsdressing
1 spsk hvidløgspaste
2 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
1 spsk hakket koriander
2 tsk hvidløgssalt
2 spsk citronsaft
3½ dl soya neutral yoghurt.

Bland det hele og smagt til med citronsaft, salt og peber.

Det fantastiske ved pitabrød er,
at det kun er fantasien der sætter grænser for fyld og smagsvarianter

tirsdag den 6. maj 2014

Boller i karry

Vegansk boller i karry serveret med ris

Det skal du bruge:

"Kød" Bollerne
4 spsk rasp
5 spsk havregryn
1 stor fint revet gulerod
1 stort fint revet løg
1 spsk soya
2 fed hakket og knust hvidløg
2 spsk NoEgg ( se anvisning på pakken, men svarene til 2 æg )
4 spsk vand
4 spsk mel
1 tsk salt
1 tsk revet peberrod
1 boullionterning

Start med at blande NoEgg og vand så det får den pisket æg konsistens. 
Stil til siden og bland resten af ingredienserne i en skål. Rør godt sammen.
Bland til sidst NoEgg blandingen. 
Hvis du føler det ikke kan hænge sammen ordentlig så bland evt lidt mere rasp eller mel i.

Bollerne formes på en størrelse med det fyld der kan være på en fyldt teske, men du foretrækker dem større kan dette også lade sig gøre.
Kog bollerne sammen med en boullionterning i 5-10 min på svagt blus

Bollerne kan laves om morgenen hvis du ikke har så meget tid om aftenen. Jeg lavede mine omkring kl 14.00 ( 2pm ) og lod dem stå og køle til det var tid til at lave sovsen.

Karry sovsen
2 forårsløg
3 tsk karry eller mere efter smag
1 dl soyafløde eller soyamælk
1-2 dl Boullionvand fra bollerne efter smag og behag
revet ingefær
1 tsk sukker. Kan undlades
2-3 spsk mel eller andet til at jævne med.
2 spsk olie

Start med at finde en dyb pande eller gryde. Tænd for blusset og når panden eller gryden er varm tilsæt derefter olien, karry og løg. 
Når det er godt blandet sammen tilsæt så ingefæret og soyamælken/ fløden.
Lad det stå og simre i mens du røre i nogle få minutter.
Tilsæt herefter boullion fra kogevandet og evt sukker. 
Jævn og smag til.

Serveret med ris. Velbekommen :)







onsdag den 30. april 2014

Forårsruller

Veganske forårsruller

Ingredintser:

Ris papir
Blandede friske grøntsager. Jeg brugte 1 peberfrugt, 1 løg, 1 gulerød, 1 stilk Bok choi, nogle stilke ramsløg, 1 fed hvidløg, håndfuld spinat og koriander.
200 gr. fuldkornsris
1 terning grøntsagsboullion

To do:

Skær grøntsager i tynde strimler og steg i lidt olie og soyasovs. 
Når de begynder at blive bløde tilføj hvidløg og de friske krydderier.

Kog risene som anvist på pakken eller bare lad dem stå og koge med boullionterningen mens forårsrullerne bliver færdige.

Når grøntsagerne er tilpas bløde så sluk for varmen.

Forbered rispapiret ved, at tage en stor tallerken og fyld med lidt vand. Tag 1 stykke papir ad gangen og dyp dem så jævnt som muligt i vandet til det er blødt og bøjeligt. 
Tag det og lig det fladt på et skærebræt.
Tag en stor skefuld af fyldet og læg på rispapiret.
Fold først siderne henover fyldet og derefter rul den lodrette side.

Placer forårsrullerne på en bredepande eller rist og pensl med olie.
Tænd oven på 200 gr. og varm forårsrullerne til de er gylden brune.



lørdag den 26. april 2014

Sushi

Første gang sushi

Jeg prøvede idag, at lave vegansk sushi. Da jeg var kødspiser kunne jeg ikke så godt lide, at spise sushi mest fordi det er koldt, men min kæreste kan rigtig godt lide sushi og jeg tænkte derfor jeg ville prøve at lave det.

Her er ingredientserne jeg brugte:
sushi ris
nori
1 peberfrugt
2 gulerødder
Hvidløg
soya sovs
risvinseddike
sukker
babymajs
spire
baby aspargers
Et forårsløg
Tofu

Guide:
Ris: 

Skylles grundigt under den kolde hane, indtil vandet er klart.( jeg gjorde det  gange )
Koges i vand i 10 min. med låget på -. skal herefter tages af varmen og trække 15 min. under låg. Husk rigligt med vand.
Varm eddiken op (fx. en hurtig tur i mikroovnen) og ibland sukker og salt indtil det er opløst. Dette hældes over risene og der røres forsigtigt rundt. Risene sættes i en skål til afkølning ved stuetemperatur med en fugtigt klæde over, så de ikke tørrer ud. 

Skær fyldet i lange strimler.  
Damp eller steg grøntsagerne og tofuen hver for sig. Prøv at tilføje så meget smag som muligt til tofuen.

Maki (den med tang yderst): 
Læg en tangplade på rismåtten. Dyp dine hænder i vand med eddike i, så risene ikke klistrer til dig. Fordel risene i et tyndt lag på tangpladen, men lad den øverste 1½ cm. (længst væk fra dig) være fri. Læg herefter det ønskede fyld i en række nederst på pladen (ud mod dig selv). Så skal du faktisk bare rulle. Sørg for at rulle stramt - men der skal mindre til end man lige tror. 

tirsdag den 15. april 2014

Vegansk wok cabonara

Sidst på måneden - nem, cremet og hurtig ret


Ingredienser:

½ dåse kokosmælk

ca. 1 liter ris eller mandelmælk
Alle grøntsager du kan finde i køleskabet ;) 
Jeg brugte Føtex' friske wok blanding, plus frisk og tørret ramsløg.

1 spsk thai krydderiblanding

1 spsk grøntsagsboullion

½ pakke risnudler

3 fed hvidløg, knust

Friske krydderier af eget valg - jeg brugte koriander.

Instruks:

  • Find en stor gryde. ( ikke tænd for komfur endnu )
  • Bland alle grøntsager i minus hvidløg.
  • Bland den 1 dåse kokosmælk i og bland godt. 
  • Herefter boullion og ris eller mandelmælk. 
  • Tænd for komfur på medium til lav varme.
  • Bland nu hvidløgene og thaikrydderiet i.
  • Lad det simre i et par minutter.
  • Bland risnudlerne i og sørg for de er helt dækket af væsken.
  • Evt hæld grøntsagerne oven på risnudlerne, så de bliver presset ned i gryden.
  • Lad det simre i 5-10 minutter og rør jævnligt så det ikke brænder på.
  • Kom nu de friske krydderier, bland og lad det simre i ca. 2 min.
  • Smag og servér.

tirsdag den 1. april 2014

Mad efter juicefaste


 

Hvad skal jeg spise efter min juice faste?



Til alle jer der deltog sammen med mig i de 10 dages juice faste. Stort tillyke I har det sikkert rigtig godt og fulde af energi  tilat nyde det gode næsten-sommer-vejr. :)

Jeg undskylder for forsinkelse af dette indlæg, men læse i øjeblikket til eksamen, så der er lige lidt mere travlt end der plejer at være.

Jeg er dog blevet spurgt, om " Hvad skal jeg egentlig spise efter en juice faste, hvornår og hvor meget?"

Så her er hvad jeg gør efter en juice/vand faste, men bare husk, at hvad der er virker godt for mig, virker måske ikke ligeså godt for dig :)

Første og til og med 3. dagen spiser jeg kun frugt og tidligst efter frokost.

4. dag efter fasten begynder jeg med at spise fast aftensmad, typisk i form af supper, dampet eller rå grøntsager.


5. - 7, dage efter fasten spiser jeg både frugt om dagen og en normal aftensmad, men i små potioner ad gangen. Herefter normalt ( vegansk )