tirsdag den 6. maj 2014

Boller i karry

Vegansk boller i karry serveret med ris

Det skal du bruge:

"Kød" Bollerne
4 spsk rasp
5 spsk havregryn
1 stor fint revet gulerod
1 stort fint revet løg
1 spsk soya
2 fed hakket og knust hvidløg
2 spsk NoEgg ( se anvisning på pakken, men svarene til 2 æg )
4 spsk vand
4 spsk mel
1 tsk salt
1 tsk revet peberrod
1 boullionterning

Start med at blande NoEgg og vand så det får den pisket æg konsistens. 
Stil til siden og bland resten af ingredienserne i en skål. Rør godt sammen.
Bland til sidst NoEgg blandingen. 
Hvis du føler det ikke kan hænge sammen ordentlig så bland evt lidt mere rasp eller mel i.

Bollerne formes på en størrelse med det fyld der kan være på en fyldt teske, men du foretrækker dem større kan dette også lade sig gøre.
Kog bollerne sammen med en boullionterning i 5-10 min på svagt blus

Bollerne kan laves om morgenen hvis du ikke har så meget tid om aftenen. Jeg lavede mine omkring kl 14.00 ( 2pm ) og lod dem stå og køle til det var tid til at lave sovsen.

Karry sovsen
2 forårsløg
3 tsk karry eller mere efter smag
1 dl soyafløde eller soyamælk
1-2 dl Boullionvand fra bollerne efter smag og behag
revet ingefær
1 tsk sukker. Kan undlades
2-3 spsk mel eller andet til at jævne med.
2 spsk olie

Start med at finde en dyb pande eller gryde. Tænd for blusset og når panden eller gryden er varm tilsæt derefter olien, karry og løg. 
Når det er godt blandet sammen tilsæt så ingefæret og soyamælken/ fløden.
Lad det stå og simre i mens du røre i nogle få minutter.
Tilsæt herefter boullion fra kogevandet og evt sukker. 
Jævn og smag til.

Serveret med ris. Velbekommen :)







2 kommentarer: